Адміністративна послуга з державної реєстрації народження дитини

Народження дитини є актом цивільного стану, що підлягає державній реєстрації в органах державної реєстрації актів цивільного стану.  На батьків дитини покладено обов’язок невідкладно, але не пізніше 1 місяця від дня народження дитини, зареєструвати її народження в органі державної реєстрації актів цивільного стану. Реєстрація народження дитини проводиться з одночасним визначенням походження дитини, а також присвоєнням їй прізвища, імені, по батькові та засвідчується свідоцтвом про народження. Для подачі заяви про державну реєстрацію народження та отримання свідоцтва про народження окрім медичного свідоцтва про народження, Вам необхідно подати наступні документи:

якщо Ви перебуваєте у зареєстрованому шлюбі та маєте спільне прізвище:

– паспорти, що посвідчують особи батьків (одного з них), та свідоцтво про  шлюб (присутність батька не обов’язкова)

якщо Ви перебуваєте у зареєстрованому шлюбі та маєте різні прізвища:

– паспорти, що посвідчують особу батьків, свідоцтво про шлюб та спільна заява щодо  присвоєння дитині прізвища (заява про присвоєння дитині прізвища складається при подачі документів, присутність обох батьків, як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова).

 У разі, якщо батько дитини не може особисто з'явитись, то його заява щодо присвоєння дитині прізвища, справжінсть підпису на якій має бути нотаріально засвідченою, може бути подана через представника (представником може виступати мати дитини).. Повноваження представника мають грунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

якщо Ви не перебуваєте у зареєстрованому шлюбі, але бажаєте вказати відомості про батька дитини:

– паспорти, що посвідчують особу батьків, заява матері та батька дитини про визнання батьківства (заява складається при подачі документів, присутність обох батьків, як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова).

У разі, якщо заява про визнання батьківства не може бути подана особисто батьком дитини, вона може бути подана через представника або надіслана поштою за умови нотаріального засвідчення справжності підпису батька дитини на цій заяві. Повноваження представника мають ґрунтуватися на нотаріально посвідченій довіреності.

якщо мати дитини не перебуває у зареєстрованому шлюбі і немає заяви особи, яка визнає себе батьком дитини:

– паспорт, що посвідчує особу матері, та заява про запис відомостей про батька відповідно до частини першої стаття 135 Сімейного кодексу України (заява складається при подачі документів).

Також, для державної реєстрації народження, Ви можете особисто звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання або за місцем народження дитини.

Державна реєстрація народження проводиться

БЕЗКОШТОВНО.

Бажаємо здоров’я Вам та вашим діткам! 

З усіх питань пропонуємо звертатися за телефонами (04744)-4-07-57; 4-08-28

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *