«Надвечір’я»-особлива форма спілкування з громадою

«Надвечір’я» – це особлива форма роботи управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради з ветеранами війни та праці Умані. Щомісяця керівники міста, фахівці управління і всіх дотичних служб, які опікуються людьми старшого віку і пільговими категоріями населення, приходять на зустрічі з людьми похилого віку, ветеранами, громадським активом міста, аби прозвітувати про виконану роботу, роз’яснити новації в законодавстві, відповісти на запитання, надати консультації, тощо.  Чергове засідання клубу «Надвечір’я» організатори присвятили 72-річниці визволення України від фашистських загарбників. І хоч на зустрічі і урочистості вже майже не приходять ветерани війни, учасники бойових дій II Світової війни, та для старшого покоління, їх дітей та онуків цей біль залишається невгамовним. Так сказав, вітаючи  шанованих людей  громади, міський голова Олександр Цебрій. Він наголосив на тому, що молодь вдячна батькам, дідам і прадідам за їх ратний і трудовий подвиг та залишається в неоплатному боргу, адже якість життя українських ветеранів повинна бути значно вищою.

Міський голова разом з начальником управління праці та соціального захисту населення Галиною Кучер вручили відзнаки Президента України медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників» ветеранам війни Миколі Ситіну та Валерію Чернову, відзнакою  Ради організації ветеранів України «Почесний ветеран України» був нагороджений голова Уманської міської громадської організації «Організація ветеранів міста» Олександр Безсмертний, Почесними грамотами за активну життєву позицію і з нагоди роковин визволення нагородили ветеранів Марію Вальдман, Івана Бурбезу, Лідію Радушину, Михайла Гриценка, Валентину Устенко, Галину Усатюк, Валентину Малоух, Василя Луцюка, Тамару Алишкевич. Грамотою  Уманської міської громадської організації «Організація ветеранів міста» був нагороджений Анатолій Пір’янов, а грамотою Товариства Червоного Хреста України – Любов Чередніченко.

Дякуючи за привітання, голова міського осередку ВГО «Захист дітей війни» Лідія Радушина подякувала міській владі і особисто голові Олександру Цебрію за ту велику роботу, яка проводиться по благоустрою міста і турботу про ветеранів, а Галині Кучер – за відмінну організацію роботи управління праці та соціального захисту населення, велику роз’яснювальну роботу і особистісний підхід до кожного. В свою чергу, Лідія Акимівна висловила глибоку стурбованість тим, що відбувається в країні, надзвичайно низьким рівнем життя ветеранів і запевнила, що кожна людина старшого віку сьогодні молиться за здоров’я і життя захисників України, своїх дітей та онуків.

З особливою щирістю привітали учасники клубу «Надвечір’я» «золоту» подружню пару жовтня – Марію Миколаївну та Анатолія Михайловича Жижко. Цих людей добре знають і шанують уманчани,адже Марія Миколаївна і зараз продовжує працювати завідуючою відділенням організації та надання соціальних послуг, в т.ч. сім’ям з дітьми, учасникам АТО, їх сім’ям та внутрішньопереміщеним особам, а Анатолій Михайлович, маючи понад 50 років трудового стажу вже на заслуженому відпочинку, виростив дітей, бавить онуків. Ювілярам вручили традиційний коровай, квіти і подарунки. 

Начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер детально поінформувала учасників зустрічі про актуальні зміни в сучасному законодавстві в галузі соціального захисту населення, відповіла на запитання щодо особливостей нарахування житлових субсидій та запросила в індивідуальному порядку звертатися на прийом, телефонувати і вирішувати всі нагальні потреби в міру їх виникнення, не впадати у відчай  та не дестабілізувати ситуацію, адже всі сьогодні знаходяться в однакових, доволі не простих умовах, проте від взаємоповаги, взаєморозуміння і доброзичливості людей залежить наш спільний успіх і подолання викликів сьогодення.

Переглянути телевізійний сюжет ТК "Умань" можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=-Av70DIxtWk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *