Робота оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам

440 родин учасників АТО проживають сьогодні в Умані,  381 сім’я (602 особи) внутрішньо переміщених із тимчасово окупованої зони (140 дітей до 18 років), так 14 сімей (22 особи) з окупованого Криму.

Всі ці люди постійно перебувають в полі пильної уваги управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, мають право на відповідний соціальний захист.

10 серпня відбулося чергове засідання міського оперативного штабу для вирішення питань надання допомоги учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам. В роботі взяли участь фахівці управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, відділу охорони здоров’я, освіти, ПФУ, цивільного захисту, представники ГО «Булат» та учасників АТО. Серед обговорених питань було удосконалення системи надання соціальних послуг, оперативне інформування про зміни в законодавстві України, всі види пільг, допомог і можливостей, які можуть отримати самі пільговики та члени їх родин в Умані. Фахівці наголосили на координації дій всіх відділів і служб, які повинні опікуватися питаннями учасників АТО та переміщених осіб. Серед обговореного – сприяння у працевлаштуванні, допомога у вирішенні матеріальних проблем і забезпечення житлом, надання якісних медичних послуг.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *