12 уманських дітей відпочивають і оздоровлюються в Литві

Діти з родин учасників АТО та пільгових категорій відкривають для себе Європу і братній народ завдяки дружнім стосункам м. Умань з порідненим містом Радвілішкіс (Литва).  Незабутні враження про літо 2016 року подарували юним туристам Уманське міське товариство дружби з зарубіжними країнами і самоуправління литовського міста-побратима.

7 днів перебування у міжнародному молодіжному таборі відпочинку «Наполеонас» під містом Шауляй – це спортивні і мистецькі змагання, Балтійське море, екскурсії, подорожі і неймовірні враження від спілкування з литовськими ровесниками, а ще презентація рідного міста і України, почесна місія «народної дипломатії» – ось чим займаються юні уманчани.

Для всіх дітей ця поїздка за кордон – перша в житті, тому у кожного з собою вишиванка або одяг в кольорах національного прапора. Вони привезли з собою подарунки – український коровай і українські пісні, якими щедро діляться з господарями табору.

Як повідомила голова Товариства дружби з зарубіжними країнами Галина Кучер, це вже третя така літня поїздка для уманських дітей. Всі витрати взяла на себе приймаюча сторона. Так, на клопотання міського голови м.Умань Олександра Цебрія і Товариства дружби з зарубіжними країнами відповіли  мер Радвілішкіса Анатанас Чепононіс і депутати муніципалітету. Самі ж діти не приховують свого захоплення і щовечора рапортують батькам про пригоди і нові враження в Skype і Viber, надсилають щоденний фото звіт, аби зберегти найяскравіші враження і поділитися ними з усіма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *