До уваги керівників підприємств, установ та організацій міста

Статтею 119 Кодексу законів про працю України передбачено гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов’язків, зокрема  за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року №105 затверджено Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Для виплати компенсації потрібно щомісяця до 15 числа подавати до управління праці та соціального захисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам, що погоджений з військкоматом в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Всю інформацію з даного питання Ви можете дізнатися по тел. 3-68-41 (начальник відділу оплати праці та зайнятості – Агеєнко І.І.)