Візит колег з Харківської області

За ініціативи голів профспілкових організацій Департаментів соціального захисту населення Черкаської та Харківської ОДА 14-15 квітня 2015 року управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради знову зустрічало гостей, які з нетерпінням чекали візиту до Умані, щоб на власні очі побачити роботу управління та зокрема, унікальну модель організації надання соціальних послуг сім’ям, особам, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За вивченням досвіду уманчан завітали голова Харківської обласної профспілки працівників соціальної сфери Пластун Людмила Володимирівна, начальник управління адміністрації Червонозаводського району Харківської міської ради Корнєва Ірина Миколаївна, начальник управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради Федченко Ольга Петрівна, начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету  Чугуївської міської ради Куриленко Олена Миколаївна, заступник начальника управління Пасечнікова Ольга Миколаївна, директор територіального Центру м. Чугуєва Сємілєтова Тетяна Віталіївна та директор територіального Центру Харківського району Ушакова Наталія Анатоліївна.

Начальник управління Галина Кучер з радістю зустріла гостей, познайомила з роботою управління. Гості з захопленням спілкувались з працівниками під час екскурсії ошатними кабінетами адмінбудинку.

Згодом відбулась нарада, під час якої Галина Михайлівна разом із заступниками висвітлювали наступні питання :

· структура центру соціальних послуг;

· координація надання соціальних послуг;

· організація визначення індивідуальних потреб у соціальних послугах різних груп клієнтів (форми та порядок оцінювання, ведення справ клієнтів);

· організація моніторингу та оцінки якості соціальних послуг;

· організація соціального супроводу осіб та сімей в складних життєвих обставинах, в тому числі надання соціальних послуг внутрішньо-переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям.

Гості дискутували по тих питаннях, які їх цікавили, активно обговорювали шляхи впровадження певних видів роботи в їхньому регіоні, отримали методичну літературу та роздатковий матеріал для реалізації побаченого.

За підсумками зустрічі були підготовлені пропозиції до Міністерства соціальної політики щодо удосконалення системного та комплексного підходів до формування державної політики у сфері надання соціальних послуг шляхом утворення комплексних центрів надання соціальних послуг на базі діючої мережі закладів та установ, що надають такі послуги та підготовки до підписання Галузевої Угоди про співпрацю.

Екскурсія по Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок»  вразила колег різноманітним спектром надання послуг дітям з особливими потребами. Привернув увагу колег і Центр професійної реабілітації інвалідів з сучасними комп’ютерними класами та встановлений Уманським міським Центром зайнятості профорієнтаційний термінал, який допомагає молоді визначити своє місце в житті.

Відвідали безперечно й візитну картку соціального захисту області – Реабілітаційний комплекс для людей з особливими потребами, спостерігаючи за практичним втіленням в життя мрій очільниці соціальної сфери міста Галини Кучер.

Бажаючі дали бліц- інтерв’ю для місцевих ЗМІ.

«Уманчани – щасливі люди. Для них працює унікальна система соціального захисту, з розгалуженою структурною мережею, модернізованим обладнанням та чуйними доброзичливими кваліфікованими спеціалістами, які здатні в будь-яку життєву хвилину простягнути руку допомоги пенсіонерам, інвалідам, самотнім, немічним громадянам. Це результат титанічної праці колективу управління, великого авторитету Галини Михайлівни в тісній співпраці з керівництвом області, в.о. міського голови Олександра Цебрія, які спрямовують свою діяльність на покращення життя міської територіальної громади. Ми впевнені, що такий досвід вартий наслідування і впровадження за межами регіону» –  підсумували колеги Харківщини.

Гості відвідали всесвітньо відому історичну святиню-могилу Цадика Нахмана та перлину України – Національний дендрологічний парк НАН України «Софіївка».

[nggallery id = 111]