Вінничина вразила нас своїм європейським обличчям

5 вересня 2014 року начальники відділів управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради на чолі з керівником Галиною Кучер відвідали колег зі старовинного міста Вінниця.

Знайомство з містом розпочалось із екскурсії по Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс», його територіального відділення – управління соціального захисту населення (правобережного району).

Центр і його територіальні підрозділи створено з метою спрощення процедур надання адміністративних послуг, в т.ч. видачі документів дозвільного характеру та здійснення державної реєстрації суб`єктів господарювання.

Робота центру продемонструвала високу організованість, відкритість  та прозорість, доступність послуг для всіх фізичних та юридичних осіб, оперативність у вирішенні питань.

Екскурсія до Національного музею-садиби М.І.Пирогова відкрила перед нами цікаві сторінки життя видатного вченого, геніального хірурга, анатома, творця воєнно-польової хірургії, засновника Товариства Червоного Хреста, прекрасного педагога і громадського діяча.

Перехоплювало подих від можливості в унісон із вінницькими фонтанами гортати сторінки нашої історії, впізнавати себе, сміятися і плакати, творити щасливу казку. Ми відкрили для себе європейське обличчя України, вкотре переконались у світовій неповторності нашої нації.

Члени нашої  делегації здобули  безцінний досвід, який є унікальним прикладом ефективного місцевого самоврядування, зокрема високого рівня обслуговування населення.

Ми впевнені, що всі сучасні напрацювання і досконалий механізм роботи наших вінницьких колег безумовно заслуговують на увагу та поширення в регіонах.

[nggallery id = 112]